muzeji i galerije
KULTURNI CENTAR NOVOG SADA

LIKOVNI SALON

KLUB TRIBINA MLADIH

MALI LIKOVNI SALON

Pogledjte programe ovde i ovde.U SPOMEN-ZBIRCI PAVLA BELJANSKOG

Program pogledajte ovde.

ČETVRTAK U SPOMEN-ZBIRCI PAVLA BELJANSKOG (Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, svakog četvrtka u mesecu)
www.pavle-beljanski.museum 

Četvrtkom uveče Spomen-zbirka Pavla Beljanskog posetiocima pruža ekskluzivno vreme za uživanje u Zbirci. Ona ne samo da je otvorena do 21 čas, već tada publika može da prati tematska predavanja i stručna tumačenja aktuelnih izložbi i stalne postavke, te projekcije dokumentarnih filmova o umetnicima i njihovim poznatim savremenicima, igrane filmove i mnoga druga dešavanja, kao što su koncerti, prezentacije izdanja Spomen-zbirke i drugih izdavača ili obeležavanje značajnih datuma.MUZEJ VOJVODINE 

Od 8. januara 2013. godina nastavljamo sa redovnim radnim vremenom:

Utorak-petak od 9 do 19 sati, subota-nedelja od 10 do 18 sati.

Ponedeljkom je Muzej zatvoren za posete.

- PROGRAMSKE AKTIVNOSTI MUZEJA VOJVODINE:
 
 od decembra 2012. do marta 2013.

- Otvaranje izložbe
SVE JE TO REKLAMA autorki Ljubica Otić Veselinka Marković
 
ZIMZARIJE U MUZEJU VOJVODINE:
 
  -  25. decembar 10-12 časova: BIBLIJSKA PRIČA O HRISTOVOM ROĐENJU
 
  -  26. decembar 10-12 časova: PRIČA O NOVOGODIŠNJEM DRVETU
 
  -  27. decembar 10-12 časova: LEGENDA O DEDA MRAZU
 
 -   28. decembar 10-12 časova: KAKO DECA SLAVE BOŽIĆGALERIJA MATICE SRPSKE


www.galerijamaticesrpske.rsFOTOKINO SAVEZ VOJVODINE

Galerija FKVSV , Nikole Pašića 34.

Pogledajte program ovde.MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE

www.msuv.org

- 11. januar -11.februar 2013.
OSAMDESETE
Postmoderna u Vojvodini
autorka projekta Svetlana Mladenov

Bogat umetnički život u devetoj deceniji prošlog veka u Vojvodini zahteva da se ovaj period detaljnije istraži. Razvijen umetnički sistem u kome nije postojala stroga podela na centar i periferiju doprineo je da se i manji vojvođanski gradovi nametnu ozbiljnim likovnim programom i pozicioniraju kao važna uporišta vojvođanske umetničke scene.
Tokom osamdesetih godina osnivale su se velike likovne manifestacije i simpozijumi, formirale i popunjavale kolekcije umetničkih dela u novosadskoj i lokalnim vojvođanskim galerijama savremene umetnosti. Slikarstvo i skulptura bivaju vodeći likovni mediji ovog perioda, a nova ekspresija inspirisana italijanskom transavangardom, nemačkim «novim divljim mladima» i vojvođanskim kontinuitetom emotivnog umetničkog diskursa, vodeći pravac. 
Studijska izložba će istražiti i predstaviti događaje, pojave i ličnosti koje su doprinele ukupnoj umetničkoj atmosferi devete decenije prošlog veka u Vojvodini. Među njima su Pančevačka izložba jugoslovenske skulpture, Simpozijum skulpture u terakoti Terra, Laslo Kerekeš, Milenko Prvački, Dušan Todorović, Branislav Petrić, Slobodan Kojić, Miroslava Kojić, Mladen Marinkov i mnogi drugi.


PROGRAM MSUV _FEBRUAR 2013.

- Projekat PRIKAZIVANJE ARHITEKTURE_ Projekcije filmova o arhitekturi

Selektor: Stiv Beson i Ruben Alonso

Projekcija 1 - PERSPEKTIVE

ponedeljak, 4. februar 2013, 19h, Kino sala MSUV

Za prvi dan projekcija odabrani su filmovi direktno povezani sa temom koju projekat istrazuje: revija koja pokazuje razlicite pristupe u prikazivanju arhitekture filmom. Arhitektura postaje pred-okolnost naracije, prilika da se prikaze autorski osvrt na politeizam koji preovladjuje u arhitekturi kao i u savremenom drustvu. U prvom planu se nedoumice postmoderne, pre nego izvesnosti modernizma u krizi.

Projekcija 2 - PRETPOSTAVLJENE SLIKE

U saradnji sa Rubenom Alonso, Bartlet, London

utorak, 5. februar 2013, 19h, Kino sala MSUV

Izabrani radovi su nastali u okviru nastavnih jedinica 15 i 24 na Bartletu (University College of London) i koriste film, video, fotografiju i tehnike animacije da predstave arhitektonske koncepte. Polje u kojem nastaju radovi je, svesno i nesvesno, globalizovano, decentralizovano, neosetljivo polje medija. Nedostatak jasnog socio-politickog reyzima u aktuelnoj arhitektonskoj produkciji stvara mogucnost da se spekulise i slavi novonastali laissez-faire ambijent. Zadatak je da se pronadje nacin da se metodologije, pozajmljene iz medija koje se zasnivaju iskljucivo na slici, efikasno inkorporiraju u prostorne koncepte.

Projekcija 3- BIOGRAFIJA

sreda, 6. februar 2013, 19h, Kino sala MSUV

Poslednja projekcija je posvecena tradicionalnom dokumentarnom filmu o arhitekturi. Spora i temeljna naracija vodi nas do susreta sa arhitektom Kristijanom de Portzamparkom. Ovo je savrsena okosnica za razmisljanje o dokumentarnom prikazu arhitekte i njegovog dela.


KIC GALERIJA Lukijan Mušicki u Temerinu

19 sati
Samostalna izložba pastela
Bude Slavkovića
Izložba će trajati do 13. februaraMUZEJ GRADA NOVOG SADA

Četvrtak, 6. decembar, 20 sati (Zbirka strane umetnosti)
ZBIRKA IGRAČAKA ŽELJKA KOMNENIĆA, novosadskog kolekcionara
Autor izložbe: Vesna Nedeljković Angelovska, muzejski savetnik

Na izložbi, koju organizuje Muzej grada, biće prezentovano preko 700 igračaka, koje datiraju od 1870. godine do osamdesetih godina 20. veka. Zbirka koju je Željko Komnenić sakupljao poslednjih dvadest godina predstavlja deo svetske baštine igračaka, ali su istovremeno bile deo igrovne prakse i dečje kulture na teritoriji Srbije. Igračke su u Srbiju stizale iz svih delova sveta, da budu poklon deci, a najviše iz Evrope, Japana, Rusije i Amerike, a velki deo igračaka proizveden je i u bivšoj u Jugoslaviji. Neke su nastajale u čuvenim zanatskim radionicama, dok su druge produkt inustrijske proizvodnje i dizajna.
Tipologija ove zbirke izvršena je prema grupama predmeta koje su zastupljene: lutke, pokućstvo i posuđe, saobraćaj, junaci crtanih filmova, radna vozila i mašine, svemirske igračke, vojne igračke i oružje, didaktičke, edukativne i konstruktorske igračke, društvene igre, mehaničke figure i životinje, mekane životinje. Naslovljena zbirka je koncipirana željama i sklonostima njenog autora.
Ovom prilikom Muzej grada Novog Sada poziva svoje sugrađane da poklone svoje fotografije i fotografije svojih predaka na kojima su deca sa igračkama, takođe i svoje igračke (u dobrom stanju). Muzej će brižljivo čuvati njihove uspomene i prirediti izložbu u holu Zbirke strane umetnosti u toku trajanja izložbe Zbirka igračaka Željka Komnenića
Izložbu će pratiti edukativne i interaktivne radionice, promocije knjiga i predavanja, ali i još mnogo mogućnosti za igru, upravo u vreme božićnih i novogodišnjih praznika. UDRUŽENJE LIKOVNIH UMETNIKA VOJVODINE

Galerija je otvorena radnim danom od 10:00 - 20:00h i subotom od 09:00 - 13:00h 
Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad

Izložba novih članova SULUVa otvaranje u 19 sati izložba traje do 16. februara 2013. 
galerija je otvorena radnim danom od 10:00 - 20:00h
i subotom od 09:00 - 13:00h Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad
izlažu:
Lea Vidaković 
Jovan Lubarda 
Željana Jurković 
Sanja Merča 
Ivana Jakovljević 
Jelena Badnjevac Ristić 
Aleksandra Grbović 
Jelena Tolimir 
Gorski Kabadaja 
Zdenka Maria Madacki 
Vesna Lisica-Rupić 
Vilmoš Harmoš ART KLINIKA


- svakog četvrtka od 20 do 22 sata - Večernji akt

Radionice su potpuno besplatne!
 
Četvrtkom od 20 do 22 sata Art klinika nudi mogućnost SVIMA da posete javni čas crtanja, Večernji akt. Crtanjem nage ljudske figure po modelu, pod veštačkim osvetljenjem, uz prijatnu atmosferu posvetite momenat svom kreativnom biću i prepustite se svojoj crtačkoj moći i nemoći. Žarom i posvećenošću pećinskog crtača istražite svoje izvorne stvaralačke potrebe. Kroz komunikaciju i saradnju sa ostalim polaznicima i voditeljom programa analizirajte svoj rad i crtajte, Crtajte, CRTAJTE!

Molimo sve zainteresovane za poziranje na časovima da se jave na mejl ili telefon Art klinike i ostave svoje podatke.

Čas vodi Bojan Dojkić
Rođen 1980. godine u Zrenjaninu.
Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, odsek za grafički dizajn, završio 2005. godine.
Izlagao na tri samostalne i više grupnih izložbi. Istraživanjima u minijaturnom crtežu bavi se 10 godina.
FABRIKA SKCNSGALERIJA SANUGALERIJA ITD


GALERIJA PROMETEJ
AKADEMIJA UMETNOSTIKULTURNO - INFORMATIVNI CENTAR MLADOST FUTOG

GALERIJA RAJKA MAMUZIĆA


GALERIJA ZA MLADE „MACUT“
POZORIŠNI MUZEJ VOJVODINE